2021 Ev Dekorasyon Trendleri

2021 Ev Dekorasyon Trendleri

2021 Ev Dekorasyon Trendleri

2020 tüm dünya için beklenmedik bir yıl oldu. Güven, konfor, yaşam ve umudumuzu sorguladığımız bir yıldı, 2020. Evimiz yaşamımızın bir parçasıyken pandemi süreci ile birlikte temel taşı haline geldi. Kendimizi konfor, sağlık ve güvende kavramları daha fazla anlam ifade etmeye başladı. Ev kavramının ne olduğu daha fazla sorgulanmaya başlandı. Eskiden bizi rahatsız etmeyen eşyalar, objeler ve detaylar gözümüze daha çok çarpmaya başladı. Çoğumuz evimizden çalışıyor, sosyalleşiyor, egzersiz yapıyoruz. Yaşama adapte olmaya çalışırken evlerimizi de yeniden düzenleme ihtiyacı duyuyoruz. Değişen dünya düzeni ile birlikte trendlerde değişecek gibi duruyor. Biraz da 2021 trendlerini konuşalım.

1.Rahat Mekanlar

Rahat mobilyalar yumuşak kadife, buklet, keten kumaşlar sıcak ahşap dokunuşlar ile birlikte güzel kokulu mumlar, aksesuarlarla evinizde rahat etmek için sıcak mekanlar oluşturabilirsiniz.

2.Maksimalist Görünüm, Renkli Duvar Kağıtları

Maksimalist görünümün geri gelmesiyle birlikte hayatımıza daha fazla renk geldi. Rahat, nostaljik, gelenekselden uyarlanan mekanlar 2021 trendleri içerisinde olacak. Çiçek desenli duvar kağıtları, antikalar, eski zarif resimler kişiselleştirilmiş ve rahat mekanlar 2021’de etkisini gösterecek.

 

3.Doğal Öğeler

Rattan, hasır mobilyalar evinize rahatlık, sıcaklı ve hafiflik katacak. 2021’de pandemi süreci ile birlikte doğadan kopan insanların doğal öğelere sıcaklık, rahatlık ve güveni hissettiren mekanlara yöneleceği gözüküyor.

4.Sarı ve Gri Renkler

Pantone, bu yılın rengi olarak gri ve sarı renkleri açıkladı. Yılın renkleri olan gri ve sarıyı daha çok göreceğiz.

 

5.Yeşil Mutfaklar

Son dönemde görmeye başladığımız parlak renklerdeki mutfak dolapları trendi yükselerek devam edecek. Özellikle yeşili, mutfakta daha fazla göreceğiz. Renkli dolaplara aşina olsak iyi olur.

6.Toprak Renk Tonları

Doğal renkler her zaman olduğu gibi bu yılda yerini korumaya devam edecek. Mekana huzur ve sakinlik veren toprak renk tonları 2021’de de kullanılmaya devam edilecek.

  

 

7. Bitkiler

Sosyal medyada sıkça gördüğümüz sarmaşıklar, güzel çiçekler, evlerimize canlılık ve renk katacak. Her mekana ve tarzınıza uyacak bir bitki mutlaka bulunur.